3 MAJ 2024

Når støvet har lagt sig: Fremtidens seniorboformer og -fællesskaber

Se eller gense webinaret, hvor Karina Lauridsen fortæller, hvordan Boligkontoret Danmark arbejder med seniorboformer i dag.

Læs nyhed

Se webinaret længere nede i artiklen.

2023 var rekordår for seniorbofælleskaber, og der er mange flere på vej. Rigtig mange seniorer – godt 80.000 ifølge tal fra Realdania – ønsker at flytte i dem, og samtidigt er antallet af seniorer hastigt stigende.

For tre år siden i 2021 udkom AlmenNet projektet ’Fremtidens seniorboformer og – fællesskaber’ og siden har Karina Lauridsen, direktør for kunde- og foreningsudvikling i Boligkontoret Danmark, turneret landet rundt og fortalt om projektet og boformen, som hun mener, at den almene sektor er verdensmester i. 

Men under bølgen af succes lurer en risiko, som kræver selvrefleksion hos boligselskaberne.
Den 2. maj spurgte vi Karina Lauridsen, hvad Boligkontoret Danmark lærte af projektet, og hvordan hun ser fremtiden for seniorboformer og -fællesskaber i den almene sektor.

Se webinaret her:


I webinarrækken ’Når støvet har lagt sig’ genbesøger vi tidligere AlmenNet-projekter og hører, hvordan det er gået med projektet siden dets afslutning. Vi skal både høre, hvad projektlederen lærte undervejs i projektet og høre, hvordan boligorganisationen arbejder videre med dagsordenen. Hvordan ser de fremtiden for fx biodiversitet, seniorboformer og elbiler?

Lyt til afsnittet her: